MEDOC a organizat lansarea in Romania a testului de sange ImuPro 300
MEDOC a organizat cel mai asteptat eveniment din spatiul medical autohton – lansarea oficiala in Romania a testului de sange ImuPro 300. Intr-un spatiu extrem de generos, gazonul verde si cerul liber inlocuind o banala sala de prezentare, echipa MEDOC, condusa de directorul general Anda Belicciu, a realizat o intalnire a celor mai importanti lideri din administratiile centrelor medicale din Romania.
ImuPro. este un test de sange inovativ care se prelucreaza in Germania pentru 271 de alimente si aditivi si care poate arata gradul de intoleranta la mancare al organismului, adica ce mancare este benefica si ce mancare creeaza reale probleme de sanatate.
ImuPro. poate detecta alergiile alimentare cu efect intarziat. Printr-o analiza de sange extinsa, ImuPro identifica nivelurile ridicate de anticorpi IgG specifici pentru anumite alimente, creand un profil personal al imunitatii alimentare („ImuPro 300”). Acum, acest test este oferit si in Romania, prin intermediul ImuPro Distribution.
„Intrebarea decisiva este: Care este cauza bolilor cronice si cum sunt acestea declansate? Afectiunile cronice vor putea fi controlate, numai dupa ce va fi descoperit un raspuns la aceasta intrebare. Acum, acest raspuns este foarte simplu: in Romania, printr-un singur test de sange ImuPro 300. „, a declarat Dr. Camille Lieners, reprezentant ImuPro Germania.
In Romania, proba de sange necesara pentru efectuarea testului ImuPro 300. va fi colectata in clinicile acreditate ImuPro. si prelucrata in laboratoarele EvoMed Germania. Rezultatul testului va fi disponibil la maximum doua saptamani de la colectare.
Sistemul de testare ImuPro 300. 300 ofera profilul imunologic alimentar
Cu ajutorul testului sangvin se pot constata intolerante individuale fata de 272 de alimente si aditivi diferiti. Rezultatele sunt astfel sintetizate incat fiecare pacient sa-si poata primi „profilul imun” personal alaturi de un plan individual de alimentatie.
Recent, cercetatorii au stabilit o legatura intre intolerantele alimentare si diverse afectiuni, cum ar fi: supragreutate si obezitate, sindromul de „oboseala cronic”, diabetul zaharat tip II, fibromialgia, bolile reumatice, afectiunile articulare, bolile dermatologice, precum neurodermita si psoriazisul, bolile cronice gastro-intestinale.
Modul in care se face modificarea alimentatiei este simplu: se evita alimentele fata de care au fost depistate intolerante, sistemul imun este astfel decongestionat, iar afectiunile cronice sufera o imbunatatire evidenta, mergand pana la disparitia simptomelor. Rezultatele unui studiu arata ca, dintre 231 de pacienti testatI, 81,4% au prezentat o scadere ponderala medie de 3,6-4 kg, iar la 41 pana la 84,17% starea de sanatate s-a imbunatatit simtitor.
Mancarea sanatoasa poate imbolnavi
Laptele este un aliment sanatos, dar nu pentru oricine. Ceea ce pentru multi reprezinta sursa ideala de calciu, pentru altii reprezinta o cauza de imbolnavire. Salata Ruccola, devenita cunoscuta in Romania prin intermediul restaurantelor italienesti, contine principii nutritive importante, dar poate reprezenta o problema pentru unii dintre noi. Cine s-ar fi gandit ca drojdia continuta in banala paine poate duce la aparitia unei intolerante si ca singura alternativa este maiaua? Chiar si cea mai buna rosie poate fi exclusa din meniul unora. De vina pentru toate acestea sunt intolerantele alimentare. Unele alimente pot Declansa anumite reactii la nivelul organismului, ce au drept consecinta aparitia unor boli cronice.
Cum apar intolerantele alimentare
Sistemul imun este o masinarie ingeniousa. El impiedica aparitia infectiilor produse de bacterii, virusuri, fungi si paraziti. In cazul intolerantelor insa, lucrurile stau cu totul altfel: organismul raspunde la prezenta unei substante straine cu o reactie de aparare patologic exacerbata. O astfel de reactie apare si in cazul unor alimente, de altfel inofensive. In final, aceasta reactie patologica se cronicizeaza, prejudiciind sanatatea si starea de bine a pacientului.
Care poate fi ajutorul lui ImuPro 300.
Testul sanguin ImuPro 300. poate stabili pentru fiecare dintre pacientii testati daca exista intoleranta sau nu. Cu un singur test pot fi verificate 272 de alimente diferite si substante aditionale, fapt unic in Romania pana in prezent. Rezultatele sunt astfel sintetizate incat fiecare pacient sa-si poata primi „profilul imunopersonal”. ImuPro 300. este prescurtarea obtinuta prin asocierea cuvintelor „imun”, profil si a numarului aproximativ de alimente fata de care se face testarea. Dupa testare, vor fi excluse din hrana cotidiana alimentele fata de care exista intolerante.
Rezultatul testului nu trebuie sa sperie pe nimeni, pentru ca orice aliment ce va fi scos din dieta zilnica poate fi inlocuit cu unul sanatos. O recomandare a nutritionistilor ar fi sa consumam de mai multe ori pe zi produse din cereale si cartofi din belsug, cinci portii de legume, fructe si lactate zilnic, mai putina carne, mezeluri si oua, ceva mai multa economie la grasimi, zahar si sare. Un litru si jumatate de lichid va fi consumat obligatoriu, in fiecare zi; de asemenea, vor fi efectuate suficiente exercitii fizice si un psihic bun. Cam aceasta ar fi reteta pentru ca viata sa fie mai lipsita de suferinte, protejata de boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala, supragreutate, diabet, guta sau diferite forme de cancer. Cine renunta la alimentele pe care nu le tolereaza va scapa de problemele de sanatate pe care le are
inceputul paginii..







